Autor Wątek: czy to wina multiwybór województwo?  (Przeczytany 102 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline pikantna

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Wiadomości: 6
  • Reputacja +0/-0
    • Zobacz profil
  • Wersja programu: 1.35
czy to wina multiwybór województwo?
« dnia: Czerwiec 15, 2018, 09:26:34 »
Czołem Panowie!

Może najpierw twórczosć:

SELECT k.kh_Symbol as Kontrahent, tw_Opis as Opis, woj_nazwa  AS Wojewodzwo
sum(case when month(d.dok_datawyst)=1 then (p.ob_IloscMag * p.ob_Znak)  end) as I,
sum(case when month(d.dok_datawyst)=2 then (p.ob_IloscMag * p.ob_Znak)  end) as II,
sum(case when month(d.dok_datawyst)=3 then (p.ob_IloscMag * p.ob_Znak)  end) as III,
sum(case when month(d.dok_datawyst)=4 then (p.ob_IloscMag * p.ob_Znak)  end) as IV,
sum(case when month(d.dok_datawyst)=5 then (p.ob_IloscMag * p.ob_Znak)  end) as V,
sum(case when month(d.dok_datawyst)=6 then (p.ob_IloscMag * p.ob_Znak)  end) as VI,
sum(case when month(d.dok_datawyst)=7 then (p.ob_IloscMag * p.ob_Znak)  end) as VII,
sum(case when month(d.dok_datawyst)=8 then (p.ob_IloscMag * p.ob_Znak)  end) as VIII,
sum(case when month(d.dok_datawyst)=9 then (p.ob_IloscMag * p.ob_Znak)  end) as IX,
sum(case when month(d.dok_datawyst)=10 then (p.ob_IloscMag * p.ob_Znak)  end) as X,
sum(case when month(d.dok_datawyst)=11 then (p.ob_IloscMag * p.ob_Znak)  end) as XI,
sum(case when month(d.dok_datawyst)=12 then (p.ob_IloscMag * p.ob_Znak)  end) as XII,
sum(p.ob_IloscMag * p.ob_Znak) as [Razem rok]
FROM dok__Dokument d INNER JOIN
dok_Pozycja p ON d.dok_Id = p.ob_DokHanId
LEFT JOIN tw__Towar t ON p.ob_TowId = t.tw_Id
LEFT JOIN kh__Kontrahent k ON d.dok_PlatnikId = k.kh_Id
LEFT JOIN sl_Wojewodztwo  on woj_id=adr_idwojewodztwo
WHERE
( year(d.dok_DataWyst) = {I: Zestawienie sprzedaży z roku } )
AND (d.dok_Typ IN({CHL:faktura sprzedaży#2#korekta faktury sprzedaży#6#zwrot detaliczny#14#paragon#21#:Typ dokumentu}))
AND (d.dok_Status <> 2)
AND t.tw_Id  in ({CHL_DB: SELECT tw_Id, tw_Opis AS Symbol FROM tw__Towar WHERE tw_Opis<>'' ORDER BY Symbol:, towar})
AND d.dok_PlatnikId IN (SELECT k.kh_Id FROM kh__Kontrahent k WHERE k.kh_IdGrupa IN ({CHL_DB: SELECT gk.grk_Id, gk.grk_Nazwa AS Grupa_kontrahentow FROM sl_GrupaKh gk ORDER BY Grupa_kontrahentow:}))
AND woj_id IN ({CHL_DB: select woj_id, woj_nazwa from sl_wojewodztwo order by woj_nazwa:Województwo})

group by k.kh_Symbol,tw_Opis
order by k.kh_Symbol,tw_Opis

A teraz po tym pięknym obrazie primadonny pytanie...
Wszystko wydaje mi się OK... do momentu dodania multiwyboru województwa, gdzie popełniam błąd? Jak to zmienić?
Dziękuję za pomoc.

Forum Użytkownikow Subiekt GT

czy to wina multiwybór województwo?
« dnia: Czerwiec 15, 2018, 09:26:34 »

Offline dkozlowski

  • Ekspert
  • *****
  • Wiadomości: 12262
  • Reputacja +716/-22
    • Zobacz profil
  • Wersja programu: GT - najnowsze
Odp: czy to wina multiwybór województwo?
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 15, 2018, 09:37:51 »
A jaką masz treść komunikatu błędu ? Przed pierwszym sumowaniem nie masz przecinka no i za mało skopiowałeś z innego zestawienia - skąd pochodzi kolumna "adr_idwojewodztwo" ? Standardowo też zestawienie nie obsłuży faktur zbiorczych.
Daniel, Białystok